Inspiratie

De “roots” en inspiratiebron  van deze concerten liggen bij onze gemeenschappelijke vriend Rudy Reunes uit Merelbeke.

Hij is nog steeds dagelijks “aanwezig” bij velen onder ons. Soms werkt een muziekstuk, een foto, een quote als een trigger. Soms komen we iemand tegen die we lang niet zagen en beseffen we plots dat Rudy diegene was die ons samenbracht en samenhield.

Rudy was de rode draad, het verbindende patroon tussen ons en dat is hij in zekere zin nog steeds. Rudy kon verwondering opwekken bij zijn leerlingen en luisteraars. De effecten daarvan zijn groot! Verwondering ontroert, stemt tot mildheid. Verwondering is een grote motivator om meer te luisteren en meer te willen weten over muziek. Als de verwondering stopt, begint het entertainment.

Rudy Reunes overleed op 10 november 2010. Als trompettist verwierf hij heel wat bekendheid. Hij gaf daarnaast jarenlang les aan de Gemeentelijke Muziekschool in Merelbeke (opgericht door zijn vader). Hij was ook leraar aan de Academie in Gent (APK), waar hij ondermeer dirigent was van het Symfonisch orkest ‘The Symfunny’. Met dit orkest speelde hij dikwijls voor “het goede doel”.

Dit was de inspiratie om ons concert steeds  als benefiet te spelen .

Rudy richtte samen met filip Verneert ook de Merelbeekse Home Cookin’ Bigband op, die nog steeds een muziekstuk van Rudy op het programma staan heeft. Ook Luc Burgelman en Johan Kint zijn bij dit orkest betrokken.

Op de academie coachte Rudy ook een groep muzikanten die songs uit de jaren ’70 brachten. Dit was de inspiratie voor ons concertprogramma.

Musiceren en feest vieren ter ere van de muziek en de vriendschap!

“men is wat men kwijt is en nooit raakt men het kwijt,… “

Lut De Block