Over het Concert

Het Concert en Benefiet

Waarom organiseren we dit concert en, nog belangrijker, wat doen we met de opbrengsten?

CONCERT ALS BENEFIET

Naast een eerbetoon aan Rudy Reunes willen we dit concert organiseren als benefiet voor de Christoforusgemeenschap uit Munte.  Christoforus gemeenschap vzw is erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen  (VAPH) als een Vergunde Zorgaanbieder.

Waarvoor  de Christoforusgemeenschap staat kan u lezen op hun webpagina: https://www.christoforusgemeenschap.be/contact/

Hieronder leest u de reactie van de directie ( Roland Verstraete en Matthias Goderis):

Deze aandacht betekent een enorme erkenning van het belang van privacy voor volwassenen met een mentale beperking in onze maatschappij. Zorg voor onze “medemens” – zorg voor de “aarde” – zorg voor “water”….Het is dan ook belangrijk dat deze boodschap ‘de schenkers’ bereikt en er gebruikt gemaakt wordt van deze oproep. Deze oproep is een stimulans om stappen te zetten naar maatschappelijke erkenning van de woongemeenschap en het de bescherming en ondersteuning te geven die het verdient.

Wij zijn dankbaar voor elke gift, zonder uw hulp en vrijgevigheid kunnen we ons streefdoel niet halen. Zo kunnen wij samen iets realiseren en een toekomst geven aan onze bewoners.

Wij danken u bij voorbaat voor deze aandacht.

Roland Verstraete en Matthias Goderis

In dat verband willen we dit concert dan ook uitvoeren ten voordele van het centrum en opbrengsten laten gaan naar de Christoforusgemeenschap vzw. Alle opbrengsten die voortvloeien uit dit muziekevenement zullen integraal gaan naar een project binnen de organisatie. Meer over het project en waar onze en jullie bijdrage naartoe zullen gaan vind je onderaan deze pagina.

CONCERTINHOUD

Wat mag je van het concert verwachten? Heel veel! Zoals de vorige editie hebben we ons terug toegelegd op nummers die onze vroegere jaren hebben gekleurd. Muziek uit de 70s, songs die iedereen kent en soms zelfs op de ‘verboden covers’ lijst staan. We hebben gezorgd voor een sterke groep muzikanten die er een stevige show zullen van maken.

Hopelijk kunnen jullie erbij zijn. Want er zit ongetwijfeld wel een nummer bij dat jou kippevel en heel leuke herinneringen zal bezorgen.

CONCERTLOCATIE

De concerten zullen  doorgaan op vrijdag 22 oktober en zaterdag 23 oktober 2021 in het jeugdcentrum “de Gnirk” Te Merelbeke. De aanvang is telkens 20u, de deuren gaan open vanaf 19u30. Meer details vind je hier (Contact).

PROJECT MEIDOORN

De Christoforusgemeenschap is momenteel gestart met een mooi project voor 2021: de verbouwing van De Meidoorn, een huis in Bottelare voor 4 mensen met een beperking die begeleid zelfstandig wonen en komen werken in de Christoforusgemeenschap.