Over Ons

De bezielers van Shine On zijn Filip verneert , Luc Burgelman en Johan Kint, allemaal afkomstig uit Merelbeke en omgeving.

Filip is bekend jazz gitarist uit Merelbeke. Hij heeft heel wat professionele activiteiten in de muziekwereld. Filip is actief muzikant op nationaal en internationaal vlak en nog steeds dirigent en bezieler van de Merelbeekse Home Cooking bigband.

Johan is tandarts in Merelbeke en is sinds zijn jeugd hobbymatig met muziek bezig. Sinds een 10 tal jaren is hij de zanger van de Merelbeekse bigband, de Home Cookin’ band . In dat verband genoot hij een zangopleiding aan de Muziekacademie te Gent (bij Ilse Duyck, zangdocent jazz-lichte muziek)

Luc is ondernemer uit Lochristi, voornamelijk actief in de technologiesector tot ver buiten de grenzen van ons land. Ook hij is sinds zijn jeugd gepassioneerd door muziek. Hij studeerde saxofoon en gitaar en is er tot op heden, voor zover er tijd is, nog steeds actief mee bezig.

Wellicht hadden we elkaar nooit ontmoet ware het niet dat Rudy Reunes ons destijds bij elkaar heeft gebracht. Hij voelde dat we tal van gezamenlijke passies deelden waaronder de muziek. De liefde voor muziek is verder geëvolueerd naar tal van andere interesses en maakten ons vrienden voor het leven. In alle eerlijkheid staan goede wijn en een authentieke keuken hoog genoteerd in onze gemeenschappelijke lijst.

image001 (1)
image001

We denken al meerdere jaren na om een concert te organiseren met bekende popsongs uit onze jongere jaren. Dit jaar hebben we de knoop doorgehakt en zullen we dit concert zeer graag opdragen aan Rudy .

Voor de vocale ondersteuning en arrangementen kunnen we rekenen op de deskundigheid van Ilse Duyck. Ilse is jazz-zangeres en was ‘partner in crime’ van Rudy in de Academie voor Podiumkunsten. Ze vormden het creatieve duo van de jazzafdeling en werkten nauw samen bij grote en minder grote productie’s. Ilse heeft een hart voor zingen en wil iedereen vooral enthousiast maken voor het zingen. Ondertussen bestaan My Groovy Sisters, opgericht door Ilse vanuit haar zangklas, 10 jaar!

We zijn ook zeer blij dat, eens de concrete voorbereidingen van het concert gestart zijn, Jan De Cuyper, Merelbeeks ondernemer, zich ook aan ons drietal heeft toegevoegd om ons project praktisch mee te helpen ondersteunen.