Over Ons

De bezielers van Shine On zijn Filip verneert , Luc Burgelman en Johan Kint, allemaal afkomstig uit de omgeving van Merelbeke.

image001 (1)

Filip is bekend jazz gitarist uit Merelbeke. Hij heeft heel wat professionele activiteiten in de muziekwereld. Filip is actief muzikant op nationaal en internationaal vlak en nog steeds dirigent en bezieler van de Merelbeekse Home Cooking bigband.

Johan is tandarts in Merelbeke en is sinds zijn jeugd hobbymatig met muziek bezig. Sinds een 10 tal jaren is hij de zanger van de Merelbeekse bigband, de Home Cookin’ band . In dat verband genoot hij een zangopleiding aan de Muziekacademie te Gent (bij Ilse Duyck, zangdocent jazz-lichte muziek)

Luc is ondernemer uit Lochristi, voornamelijk actief in de technologiesector tot ver buiten de grenzen van ons land. Ook hij is sinds zijn jeugd gepassioneerd door muziek. Hij studeerde saxofoon en gitaar en is er tot op heden, voor zover er tijd is, nog steeds actief mee bezig.

image001

Wellicht hadden we elkaar nooit ontmoet ware het niet dat Rudy Reunes ons destijds bij elkaar heeft gebracht. Hij voelde dat we tal van gezamenlijke passies deelden waaronder de muziek. De liefde voor muziek is verder geëvolueerd naar tal van andere interesses en maakten ons vrienden voor het leven. In alle eerlijkheid staan goede wijn en een authentieke keuken hoog genoteerd in onze gemeenschappelijke lijst.

Voor de vocale ondersteuning en arrangementen kunnen we rekenen op de deskundigheid van Ilse Duyck. Ilse is jazz-zangeres en was ‘partner in crime’ van Rudy in de Academie voor Podiumkunsten. Ze vormden het creatieve duo van de jazzafdeling en werkten nauw samen bij grote en minder grote productie’s. Ilse heeft een hart voor zingen en wil iedereen vooral enthousiast maken voor het zingen. Ondertussen bestaan My Groovy Sisters, opgericht door Ilse vanuit haar zangklas, meer dan 10 jaar!

We dachten  al meerdere jaren na om eens  een concert te organiseren met bekende popsongs uit onze jongere jaren, en dit gekoppeld aan een goed doeL En vermits onze eerste editie ( december 2019) zeer geslaagd is gebleken kwam  de vraag van vele vrienden en kennissen om dit nogmaals over te doen. Daarom kozen we om hetzelfde concept aan te houden maar dan gespreid over 2 concertavonden.

We zijn verder ook zeer blij dat Jan De Cuyper, Merelbeeks ondernemer, en Bernard De Roose, bestuurslid Home Cooking Band, zich bij het team hebben gevoegd om ons project praktisch mee te helpen ondersteunen.

Aan het werk in Shine On editie I